Fotomontage voor de Gemeentekalender 1980Paneel voor een tentoonstelling in Het Spinozahuis in RijnsburgZX Spectrum Amiga Mac
Juni 2018

Een visueel verslag van mijn eerste kennismaking met de computer tot aan nu. Vanaf 1983 heb ik alle afbeeldingen die ik genereerde of tekende op de ZX Spectrum en de Amiga computers van het scherm gefotografeerd. De Mac plaatjes zijn veelal screenshots en gescande inktjet prints. Dit boek is gedrukt in een oplage van twee. 112 pagina's, 274 illustraties, 21 x 21 cm.

Bekijk het hele boek in pdf formaat

Bekijk op de pagina BoekenReproductie van wandkleden
Augustus 2016

Reproductie van wandkleden en vergroting van 64 vierkante meter voor het decor van de opera Bianca e Fernando van Bellini opgevoerd in St. Moritz en in Basel. Het ontwerp van de wandkleden en de regie zijn van Peter George d'Angelino Tap.d'Angelino, Chansons Grises
Oktober 2015

Magazine (52 pagina's plus omslag) gemaakt in opdracht van Peter George d'Angelino Tap over de drie tentoonstellingen die tegelijkertijd plaats vonden in De Mesdag Collectie, het Louis Couperus Museum en het Panorama Mesdag. Dit kwam tot stand in samenwerking met Mariët Herlé (de Overkoming).

Bekijk hier een pdf bestand van het magazineTekening voor de Haagse Boekenlente
Buitenreclame voor Museum Mesdag
Oktober 2005

Een avond uit in Japan

Buitenreclame voor een tentoonstelling over houtsneden die het exotische uitgaansleven in het Japan van de achttiende en negentiende eeuw verbeelden.

Bekijk op de pagina BuitenreclameHandgetekend logo op de bus van Ars Vitae
Maart 1993

Citroën HY bus in donkerblauw met het Ars Vitae logo groot en schuin aan beide kanten. Het logo is ontstaan door met een navulfles inkt op dik karton te schrijven.

Bekijk op de pagina BuitenreclameDe eerste is altijd de besteNowComputer grafiek op het jaarverslag van de FME
Het beeld op het omslag is een schermbeeldfoto van een ZX Spectrum computer. Hier heb ik in BASIC een rechthoekige spiraal laten tekenen die na een bepaald aantal keren in chaos overgaat.

Bekijk op de pagina JaarverslagenPersoneelsadvertentie van de gemeente Den Haag
1980 en later

Grafisch ontwerp voor de gemeente advertentie. Ik heb diverse mogelijkheden ontworpen en het reclamebureau maakte ze enkele jaren lang, soms wel paginagroot.

Bekijk op de pagina Advertenties
COPYRIGHT JELLE HELLINGA