Jelle Hellinga
  |  
Grafisch ontwerp
  |  
Boeken
Grafisch ontwerp
Fotografie
Tekeningen
Juli 2018

Jelle Hellinga

ZX Spectrum Amiga Mac

Een visueel verslag van mijn eerste kennismaking met de computer tot aan nu. Vanaf 1983 heb ik alle afbeeldingen die ik genereerde of tekende op de ZX Spectrum en de Amiga computers van het scherm gefotografeerd. De Mac plaatjes zijn veelal screenshots en gescande inktjet prints. Dit boek is gedrukt in een oplage van twee. 112 pagina's, 274 illustraties, 21 x 21 cm.

Bekijk het boek als webpagina's
Bekijk het boek als pdf bestand
September 2017

Lecturis, Eindhoven

Cooking for Crowds / Koken in het groot

Kookboek met huiselijke recepten voor grote groepen. De inspiratie voor dit boek van Mariët Herlé en Carolyn Wiersum komt voort uit hun werk voor de daklozenkeuken in Den Haag. Het boek bevat dertig recepten in Engels en Nederlands, waarbij rekening is gehouden met vegetariërs.

Bekijk het boek in pdf formaat
December 2016

Leiden University Press

Western Arabia in the Leiden Collections

Rijk geïllustreerd boek van 192 pagina's door Arnoud Vrolijk en Luitgard Mols.

November 2013

Koninklijke Brill, Leiden, Boston

Arabic Studies in the Netherlands, A Short History in Portraits, 1580 - 1950

Geïllustreerd boek, 192 pagina's, door Arnoud Vrolijk en Richard van Leeuwen.
September 2013

Uitgeverij Lecturis

Strips, 200 jaar Nederlands beeldverhaal.

Strips, 200 jaar Nederlands beeldverhaal, wordt uitgebracht ter gelegenheid van de gelijknamige tentoonstelling in Museum Meermanno in Den Haag. De auteurs zijn Willem van Helden, Rob van Eijck, Jos van Waterschoot en Joost Pollmann. De eindredacteur is Hans Matla, de bekende stripverzamelaar uit Den Haag.
December 2012

Museum Meermanno, Den Haag

Turcksche boucken, de oosterse verzameling van Levinus Warner, Nederlands diplomaat in zeventiende-eeuws Istanbul

Boek 184 pagina's uitgeverij Lecturis. Museum Meermanno en de Universiteit Leiden slaan de handen ineen voor een bijzonder project ter viering van 400 jaar betrekkingen tussen Nederland en Turkije. Voor het eerst in lange tijd zal een fraaie collectie oosterse handschriften voor een breed publiek getoond worden.
September 2012

Museum Meermanno, Den Haag

Portret van Phiny Dick, illustratrice en schrijfster naast Marten Toonder

Dit boek (72 pagina's) is gemaakt naar een idee van Maartje de Haan en in samenwerking met Hans Matla, ter gelegenheid van het Toonder-jaar.
November 2011

Uitgeverij WBooks

Enge dingen

Een boek naar aanleiding van de gelijknamige tentoonstelling in Museum Meermanno in Den Haag. De angsten van Adriaan van Dis, die in het boek de inleiding heeft geschreven, zijn het onderwerp. De afbeelding onder is het banderol waarop uitgelegd wordt dat de pagina’s moeten worden opengesneden vanwege de schokkende beelden.

Bekijk het boek in pdf formaat
Augustus 2010

De Overkoming

Huilen in Den Haag

Plaatjesboek, samengesteld door Mariët Herlé naar aanleiding van 'Huilen in Den Haag', een manifestatie in Den Haag, najaar 2010.

Bekijk het boek in pdf formaat
Juni 2010

Museum Tromp's Huys, Vlieland

Betzy's kookboek

Kookboek, 96 pagina's met recepten van Vlielanders. Nadat het is afgekraakt door een plaatselijke krant heeft Betzy's kookboek een Gourmand World Cookbook Award gewonnen.
April 2010

Museum Tromp's Huys, Vlieland

Olieverf, penselen en zeewater

Catalogus bij de tentoonstelling Water Verft.
Maart 2010

Museum Tromp's Huys, Vlieland

Betzy's Botanica

Boekje van 44 pagina's met dertig botanische tekeningen, kaarten en foto's.
Maart 2009

David Gosker

David Gosker

Naar aanleiding van de tentoonstelling van het werk van David Gosker in galerie Project2.0 op het Noordeinde in Den Haag, is deze catalogus, 56 pagina's, uitgebracht.

Bekijk het boek (pdf) in Nederlands
Bekijk het boek (pdf) in Engels
November 2008

Anton Stig, geschreven communicatie

Sloten verhalen in Pijnacker en Delfgauw

Sloten verhalen in Pijnacker en Delfgauw heeft als ondertitel 'Over oude koeien gesproken'. Dit boek heb ik in samenwerking met de auteur gemaakt.
Juni 2008

Kluwer

Bladen maken

Bladen maken, periodieken in de bedrijfscommunicatie, is geschreven door Mariët Herlé. Door de intensieve samenwerking met de auteur is het een gedetailleerd en afwisselend boek geworden.

Bekijk het boek in pdf formaat
Mei 2008

De Overkoming

Vijftig jaar wonen in Mariahoeve

In 2008 bestond de Haagse naoorlogse wijk Mariahoeve vijftig jaar en ter gelegenheid daarvan hebben Anneloes Groot en Mariët Herlé en boek samen gesteld over de bewoners van deze wijk. Afgeleid van het boek heb ik een tentoonstelling ontworpen voor in het atrium van het Haagse stadhuis.

Bekijk het boek in pdf formaat
Februari 2008

Museum Mesdag

Van Louter tranen...

Van louter tranen..., 72 pagina's, melancholie in poëzie en schilderkunst. Samengesteld door Maartje de Haan. 30 schilderijen en tekeningen van Nederlandse kunstenaars die werden beïnvloed door de Engelse Prerafaëlieten, gekoppeld aan 30 gedichten van Nederlandse en Vlaamse schrijvers uit de 19de- en vroeg 20ste eeuwse literatuur.
Februari 2008

Museum Mesdag

Vluchten in schoonheid

Vluchten in schoonheid, 144 pagina's, gaat over de Prerafëlieten en Nederlandse kunstenaars rond 1900. Dit boek verschijnt bij de gelijknamige tentoonstelling in Museum Mesdag.

Bekijk het boek in pdf formaat
Oktober 2007

Museum Mesdag

In de voetsporen van Floris Arntzenius

Wandelboekje uitgebracht in verband met de tentoonstelling Dwars door de stad in Museum Mesdag, Den Haag

Bekijk het boek in pdf formaat
Oktober 2007

Museum Mesdag

Dwars door de stad

Boek uitgebracht in verband met de gelijknamige tentoonstelling in Museum Mesdag, Den Haag

Bekijk het boek in pdf formaat
Juli 2007

Anton Stig, geschreven communicatie

100 jaar op stoom in eigen boezem

100 jaar op stoom in eigen boezem, 72 pagina's,gaat over de motorschuit van het Westland naar Midden-Delfland van Vlaardingen naar Delft tot in Loosduinen en is geschreven en samengesteld door Anton Stig.
Oktober 2006

Museum Mesdag

De boze oktober heeft de zon vermoord

Boekje met vijfentwintig gedichten en schilderijen uit de negentiende en vroeg twintigste eeuw, samengesteld door Maartje de Haan, conservator en manager van Museum Mesdag.

Bekijk het boek in pdf formaat
Oktober 2005

Marja Haring

Marco Schiffauer

Een gedenkboek over de vroeg gestorven architect en vriend Marco Schiffauer met een opsomming van de projecten waar hij aan gewerkt heeft.

Bekijk het boek in pdf formaat
Oktober 2005

Uitgeverij Terra

Een avond uit in Japan

In dit boek, geschreven en samengesteld door Marc Kleijnen, wordt aan de hand van hun houtsneden ingegaan op het exotische uitgaansleven in het Japan van de achttiende en negentiende eeuw.

Bekijk het boek in pdf formaat
September 2005

Anton Stig, geschreven communicatie

Flodderen in Pijnacker

Polderboek over juffers, rakkers en veenmannen rond de plas van Van Buijsen.
Juni 2005

Carnegie Stichting

Report on the Symposium...

Report on the Symposium on the occasion of the 100th anniversary of the Nobel Peace Price award to Bertha von Suttner, organized by the Embassies of Austria,Norway and Sweden in cooperation with the Carnegie Foundation in the Peace Palace on 18 April 2005.
Augustus 2004

Carnegie stichting

Het Vredespaleis

Het Vredspaleis, levend instituut van het internationaal recht is geschreven door Gerard Kerkvliet en uitgegeven in Nederlands, Frans en Engels. 48 pagina's met veel illustraties.

Bekijk het boek in pdf formaat
Mei 2001

De Overkoming

De Pier van Scheveningen

In 2001 bestaat de pier van Scheveningen 50 jaar. Het is ook honderd jaar geleden dat de oude pier in gebruik is genomen. Mariët Herlé heeft een boek van tachtig pagina's samengesteld. Later hebben we een tentoonstelling in het Atrium ontworpen en samengesteld en met ongeveer dezelfde inhoud.

Bekijk het boek in pdf formaat
2000

De Overkoming

In het voetspoor van de Haagse School

In het voetspoor van de Haagse School is door Mariët Herlé geschreven en uitgebracht in 2000 en heruitgebracht in 2008.

Bekijk het boek in pdf formaat
1999

Samsom

Te kijk staan

boek over beurzen, congressen, evenementen en informatiecentra in de bedrijfscommunicatie, geschreven door Mariët Herlé.
September 1997

ROC Utrecht

Transit

Transit, de weg naar ROC Utrecht, 64 pagina's in harde kaft met zilverfolie. De metrokaart toont de werkelijke weg naar de samenvoeging. Concept en tekst, Mariët Herlé.
Voorjaar 1997

Afdeling pathologie Academisch Ziekenhuis Groningen

Verder kijken

Naar aanleiding van het betrekken van een nieuw gebouw heeft Mariët Herlé een boekje samengesteld, waarin geschiedenis en toekomst van het vak aan de orde komen.
September 1996

Raad voor Studie en Beroepskeuze

Mijn loopbaan en ik

Boekje, 58 pagina's. (On)gewone mensen aan het woord over opleidings- en beroepskeuzes. Inclusief zes zwartwit portretten.
1996

Bohn Stafleu Van Lochem

Bladen maken

Over periodieken in de bedrijfscommunicatie. Eerst uitgave, in samenwerking met Mariët Herlé. Het boek is in 2008 opnieuw gemaakt, nu in full colour.
Januari 1995

Nederlandse Federatie voor Kunststoffen

Ons beroep op kunststof

Ons beroep op kunststof, 64 pagina's, samengesteld en geschreven door Anton Stig, ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de Nederlandse Federatie voor Kunststoffen (NKF).
Mei 1987

Stichting Uittreden Metaalindustrie

10 jaar VUT-regeling in de metaalindustrie maar hoe nu verder?

Een uitgave, 56 pagina's, van de Stichting Uittreden Metaalindustrie ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan. Het omslag symboliseert de drie fasen van het arbeidzaam leven en het inkomensverloop t/m de pensioenleeftijd.
Juni 1985

Stichting Delftse Studenten Huisvesting

Architectuurprijsvraag Jongerenhotel

Een uitgave van de Stichting Delftse Studenten huisvesting ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan. Een overzicht van prijswinnaars en andere plannen.
1983

Van Dorsser bv, Raadgevende Ingenieurs

Akoestiek | 83

Boek, A5, 212 pagina's naar aanleiding van het 25 jarig bestaan van het bedrijf.